Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

ACTUEEL

Eickemeyer BeNeLux - 15 jaar!

Eickemeyer® BeNeLux viert in 2020 haar 15 jarig bestaan.
Sinds de oprichting van Eickemeyer BeNeLux in 2005 te Nederland profiteren vele dierenartsen van onze ervaring op het gebied van diergeneeskunde. Vandaag de dag is Eickemeyer BeNeLux een betrouwbare partner voor vele klanten in Nederland en Belgie.
Wij willen graag onze klanten bedanken voor het vertrouwen de afgelopen 15 jaar en wij hopen u met onze ervaring en service ook de komende 15 jaar (weer) van dienst mogen zijn.

DENTANOMIC- dentale instrumenten

DENTANOMIC tandheelkundige instrumenten zijn een innovatie op het gebied van tandheelkundige chirurgie en vereenvoudigen tandextractie aanzienlijk. Met de verwisselbare bladen kunnen de instrumenten snel en eenvoudig worden aangepast aan de respectievelijke chirurgische situatie. Nadat het mesje versleten is, is het niet nodig om het hele instrument weg te gooien.  De messen zijn extra gehard en hebben een speciale, zeer scherpe afschuining om zonder veel moeite door de cervicale parodontale vezels te snijden en de paradontale opening te vergroten. Er zijn vier verschillende elevatorbladen (2-5 mm) en vijf luxatorbladen (1,5- 5mm) beschikbaar. 

Het zeer lichte, ergonomisch gevormde handvat ligt optimaal in de hand en maakt zo een veilige instrumentbegeleiding mogelijk. Het is gemaakt van hoogwaardig aluminium en is verkrijgbaar in drie kleuren: blauw, groen en roze.

Tevens zijn er voor grotere handen twee kleuren met een langere schacht, de oranje en lila. 

EQUINOSIS - LAMENESS LOCATOR®

Subjectieve versus objectieve kreupelheid evaluatie

Kreupelheid is de meest voorkomende klinische aandoening in de paarden praktijk. Het kan zowel uitdagend als tijdrovend zijn om een goed grondig kreupelheid onderzoek uit te voeren. Drempelwaarden voor kreupelheid (normale variabiliteit in beweging) zijn lager bepaald dan wat zichtbaar is voor het menselijk oog. De noodzaak van een objectieve methode om kreupelheid te meten bij paarden is onbetwistbaar....
> (lees verder)

EICKEMEYER® MONDSPERDER SET KOJIMA - AWARD-WINNEND

Met dit product heeft Eickemeyer de Cat Friendly Award 2017 behaald!

Onze nieuwe EICKEMEYER® mondsperder ingesteld volgens de tandheelkundige procedures van Kojima  kunnen tandheelkundige behandelingen en tandheelkundige correcties bij honden en katten nu veiliger worden uitgevoerd.

Deze nieuwe mondsperders bestaan uit twee cilinders die in de lengte instelbaar zijn met schroefdaad. Met deze functie kan de mondsperder gemakkelijk aan de mond van de patiënt worden aangepast. Door de gedefinieerde aanpassing is een buitensporige spanning niet langer mogelijk, waardoor onherstelbare schade en letsels kunnen worden vermeden.

Voor meer informatie over de set klik hier

VACUVET AUTOCLAAF

De VacuVet autoclaaf is een betrouwbare 'klasse B' vacuum autoclaaf die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van sterilisatie. Deze autoclaaf is geschikt voor een grote range aan toepassingen, waaronder het steriliseren van ingewikkelde holle instrumenten (zoals laparoscopische instrumenten). Deze Eickemeyer autoclaaf is van de hoogste (Duitse) kwaliteit en is toch zeer aantrekkelijk geprijsd.

> meer informatie

PRODUCTEN IN DE PRAKTIJK - PROFIDENT

Eickemeyer's dentale unit is niet alleen geschikt voor honden, maar ook voor alle katachtigen.
De Profident is ijzersterk en wordt zelfs ingezet bij tandheelkundige ingrepen op tijgers. 
Ook onze anesthesieunit met zuurstofconcentrator brengt tijgers veilig onder zeil.

     

Laparoscopische sterilisatietang

Deze multifunctionele (disposable) coagulerende en snijdende tang is een ideaal instrument voor laparoscopische operaties zoals sterilisatie van de teef.

> meer informatie