Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

ACTUEEL

EICKEMEYER® mondsperder set KOJIMA - Award-winnend

Met dit product heeft Eickemeyer de Cat Friendly Award 2017 behaald!

Onze nieuwe EICKEMEYER® mondsperder ingesteld volgens de tandheelkundige procedures van Kojima  kunnen tandheelkundige behandelingen en tandheelkundige correcties bij honden en katten nu veiliger worden uitgevoerd.

Deze nieuwe mondsperders bestaan uit twee cilinders die in de lengte instelbaar zijn met schroefdaad. Met deze functie kan de mondsperder gemakkelijk aan de mond van de patiënt worden aangepast. Door de gedefinieerde aanpassing is een buitensporige spanning niet langer mogelijk, waardoor onherstelbare schade en letsels kunnen worden vermeden.

Voor meer informatie over de set klik hier

 

 


Therapeutische laser voor veterinaire professionals


's Werelds eerste laser met 4 golflengtes.
Speciaal voor u nu met 10% introductiekorting!

K-laser CUBE serie combineert vooruitstrevende technologie in een compact, draagbaar en efficient apparaat. K-laser apparaten worden gebruikt bij meer dan 50 wetenschappelijk ontwikkelde behandelingen. Een high power optie maakt behandeling in dieper weefsel mogelijk in minder tijd, met hetzelfde effect en bij dezelfde dosis. De Intese SuperPulse (ISP) functie resulteert in het verschaffen van een intense hoeveelheid energie, die een therapeutisch effect diep in het weefsel veroorzaakt voor een korte periode.
K-laser gebruikt een breed frequentiegebied tijdens de behandeling, zo gaat de continuous wave (CW) van 1 tot 20.000 Hz

Wat zijn de therapeutische effecten van laseren?
Tijdens elke pijnloze behandeling verbetert laserenergie de bloedsomloop en de zuurstof- en voedingsstoffentoevoer naar de beschadigde plek. Hierdoor ontstaat een optimale herstelomgeving die ontsteking, zwelling, spierspasmen, stijfheid en pijn vermindert.

Waarom is het nodig om verschillende frequenties te gebruiken?
Het is bekend dat verschillende pulsfrequenties verschillende fysiologische reacties opwekken. Tijdens lasertherapie is het nuttig om verschillende pulsfrequenties te leveren. K-laser heeft alles wat bekend is over de samenstelling van elk anatomisch deel gebruikt en de instellingen zo gewijzigd zodat precies de juiste hoeveelheid bot, zacht weefsel en vet wordt gelaserd. K-laser heeft een dynamisch bereik, een combinatie van 4 golflengtes en frequenties van 1 tot 20.000 Hz, geeft de meest efficientie in het stimuleren van de cellen in het lichaam om zichzelf te genezen.

Voor meer infomatie klik hier

EQUINOSIS - LAMENESS LOCATOR®

Subjectieve versus objectieve kreupelheid evaluatie

Kreupelheid is de meest voorkomende klinische aandoening in de paarden praktijk. Het kan zowel uitdagend als tijdrovend zijn om een goed grondig kreupelheid onderzoek uit te voeren. Drempelwaarden voor kreupelheid (normale variabiliteit in beweging) zijn lager bepaald dan wat zichtbaar is voor het menselijk oog. De noodzaak van een objectieve methode om kreupelheid te meten bij paarden is onbetwistbaar....
> (lees verder)

Eickemeyer BeNeLux - 10 jaar!

Eickemeyer® BeNeLux vierde in 2015 haar 10 jarig bestaan.
Sinds de oprichting van Eickemeyer BeNeLux in 2005 te Nederland profiteren vele dierenartsen van onze ervaring op het gebied van diergeneeskunde. Vandaag de dag is Eickemeyer BeNeLux een betrouwbare partner voor vele klanten in Nederland en Belgie.
Wij willen graag onze klanten bedanken voor het vertrouwen de afgelopen 10 jaar en wij hopen u met onze ervaring en service ook de komende 10 jaar (weer) van dienst mogen zijn.

Vacuvet autoclaaf

De VacuVet autoclaaf is een betrouwbare 'klasse B' vacuum autoclaaf die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van sterilisatie. Deze autoclaaf is geschikt voor een grote range aan toepassingen, waaronder het steriliseren van ingewikkelde holle instrumenten (zoals laparoscopische instrumenten). Deze Eickemeyer autoclaaf is van de hoogste (Duitse) kwaliteit en is toch zeer aantrekkelijk geprijsd.

> meer informatie

Producten in de praktijk - Profident

Eickemeyer's dentale unit is niet alleen geschikt voor honden, maar ook voor alle katachtigen.
De Profident is ijzersterk en wordt zelfs ingezet bij tandheelkundige ingrepen op tijgers.
Ook onze anesthesieunit met zuurstofconcentrator brengt tijgers veilig onder zeil.

    

Laparoscopische sterilisatietang

Deze multifunctionele (disposable) coagulerende en snijdende tang is een ideaal instrument voor laparoscopische operaties zoals sterilisatie van de teef.

> meer informatie

Untouchable kraan

De Untouchable is een automatische kraan met zeep- en ontsmettingsmiddeldispenser.
Compleet touch-free, voor volledige hygiene bij het handen wassen.

> meer informatie