863000_product.jpg
  • 863000_2.jpg
  • 863000_3.jpg
863000

Lameness Locator®

Kreupelheid nauwkeurig diagnostiseren

Met de Equinosis Q™ met Lameness Locator® software kan de dierenarts door middel van niet-invasieve versnellingsmeters kreupelheid objectief identificeren in real time. De Equinosis Q™ met Lameness Locator®” software is het product van meer dan 20 jaar onderzoek naar de gang van het paard op de University of Missouri, USA, onder leiding van Dr. Kevin Keegan.

De Equinosis Q™ met Lameness Locator® software geeft precies aan of een paard kreupel is, welke ledematen zijn aangetast en welke mate van kreupelheid het paard heeft. Hiervoor worden de bewegingen van het paard met de referentiegegevens van gezonde en zieke dieren vergeleken, deze gegevens worden opgeslagen in een database.

Vooral bij compensatoire kreupelheid en gelijktijdige kreupelheid van de voor- en achterbenen werkt de Lameness LOCATOR® superieur boven het menselijk oog. De Equinosis Q™ met Lameness Locator® kan en mag niet de plaats van de dierenarts innemen, maar dient ter ondersteuning en mogelijk objectivering van kreupelheid onderzoek.

Handig en robuust systeem dat gemakkelijk ter plaatse in de stal kan worden gebruikt.

Terwijl het paard draaft worden de gegevens draadloos en in real time doorgegeven aan de tablet van de dierenarts.

De dierenarts kan de kreupelheid onmiddellijk en volledig beoordelen.

Eenvoudige bevestiging van de sensoren duurt minder dan drie minuten. Drie kleine sensoren zijn met klittenband, tape en bandages op het hoofd, bekken en de rechter voorbeen van het paard te bevestigen. De draadloze, zeer gevoelige sensoren kunnen 10 keer sneller dan het menselijk oog bewegingen detecteren, waardoor zeer subtiele verschillen in symmetrie tussen de linker en de rechter kant van het lichaam worden opgemerkt. Objectieve kwantificatie van verbetering kan worden verzameld door blocks aan te leggen. Hierdoor kan de dierenarts beter evalueren of de kreupelheid is gelokaliseerd. Opeenvolgende evaluaties geven ook objectieve informatie over de reactie op een therapie of verbetering tijdens rehabilitatie.

Bestaande uit:

* Motion Computing J Series Tablet PC (of equivalent) met inbegrip van WXGA breedbeeld), VAD (ViewAnywhere scherm), Gorilla Glass, 2 uitwisselbare accu's en Motion Computing Cases

* Kreupelheid Locator Software en End User License Agreement

* Equinosis Backup Drive

* Twee sets van sensoren (elk 2 sensoren voor het hoofd, bekken en been)

* Accessoires voor sensor bevestiging (2 neopreen hoofdcaps, 2 neopreen beenbandages, starter kit voor bekkensensor incl. clips en 3M Dual Lock tape, een rol witte pads voor bekken)

* Twee 3 - port oplaadpunten voor sensoren

* Twee sensor magneten voor activatie

* Twee draadloze Bluetooth Class I Receiver Long Range

* Hardshell draagtas

* Vier Online Kreupelheid Locator casusbesprekingen

* Een jaar garantie op de hardware ( sensoren en tablet)

* Eerste jaar - kreupelheid Assessment Support Program

Log in om te bestellen

Variaties

Productnummer
Product
Aantal
Prijs
Productnummer
863000
Equinosis® Q met Lameness Locator® software
Product
Bestaande uit: * motion computing j series tablet pc (of equivalent) met inbegrip van wxga breedbeeld), vad (viewanywhere scherm), gorilla glass, 2 uitwisselbare accu's en motion computing cases * kreupelheid locator software en end user license agreement
Aantal
-
-